Zelfstandig werkend kok

Fletcher Hotel Restaurant Victoria-Hoenderloo -

De kok is verantwoordelijk voor de (voor)bereiding en opmaak van gerechten. De leerling kok werkt volgens vaste instructies m.b.t. ingrediënten, recepturen, werkmethoden en uiterlijke presentatie. De leerling kok maakt Mise & Place werkzaamheden, bereid de lunch en het diner voor maar zal ook voor de uitgifte zorgen voor ontbijt, lunch en diner voor het restaurant.

Naar wie zijn wij op zoek?

• Werkervaring in de keuken is een vereiste; • Goede beheersing van de Nederlandse taal; • Kennis van keukenapparatuur; • Flexibel inzetbaar, ook in de weekenden; • Zelfstandig kunnen werken maar ook in teamverband.

Wat biedt het bedrijf?

Na het afronden van de studie kunnen leerlingen een vaste aanstelling krijgen bij het bedrijf.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

lees verder