Katerberg-de Brouwer
De beginnend vakexpert veehouderij werkt op een productiebedrijf waar dieren gehouden worden voor melk, vlees, opfok, eieren of pels of een combinatie ervan. Ook de zorgboerderij behoort tot zijn werkgebied. Hij werkt zelf mee, maar heeft ook een aansturende en coördinerende rol als hij met een team werkt. Hij werkt onder andere op kantoor, in stallen en in de buitenlucht. De beginnend vakexpert veehouderij heeft voortdurend aandacht voor het optimaliseren van het proces waarbij dierenwelzijn en diervriendelijke productiemethoden uitgangspunt zijn. Daarnaast heeft hij voortdurend aandacht voor vernieuwing en verandering in de keten, de maatschappij om hem heen en de kansen en mogelijkheden die dit biedt voor het bedrijf.
Wat ga je leren?
- Zorgdragen voor het agrobusinessproduct *
- B1-K1-W1 Draagt zorg voor de kwaliteit van het agrobusinessproduct*
- B1-K1-W2 Draagt zorg voor machines, apparatuur en technische installaties
- B1-K1-W3 Draagt zorg voor bedrijfsgebouwen en terreinen
- B1-K1-W4 Draagt zorg voor informatie in de keten
- Verzorgen productie en veehouderij
- P12-K1-W1 Draagt zorg voor productiedieren
- P12-K1-W2 Draagt zorg voor dierlijk product
- P12-K1-W3 Draagt zorg voor voederwinning
- P12-K1-W4 Stuurt productieproces veehouderij
- Behoort niet tot het takenpakket: P12-K1-W5 Beheerst en monitort gewasgezondheid
- Optimaliseren bedrijfsactiviteiten
- P12-K2-W1 Plant en verdeelt dagelijkse werkzaamheden
- P12-K2-W2 Stuurt medewerkers aan op vaktechnisch gebied
- P12-K2-W3 Verbetert processen/productie
- P12-K2-W4 Analyseert bedrijfsgegevens en vormt visie
- P12-K2-W5 Analyseert toeleveranciers en afzetmarkt
- P12-K2-W6 Adviseert over innovaties
- P12-K2-W7 Vormt netwerken en maakt er gebruik van