Meewerkend horeca ondernemer

Clos Amsterdam Leer alles over wijn en horeca in de gezelligste wijnbar van Amsterdam,

Voor Wijnbar Clos zoeken wij een stagiair die wijn een mooi product vindt en er graag meer over wilt leren. Binnen onze drukke en bruisende zaak ga jij leren hoe een horecazaak werkt, wat er komt kijken bij ondernemen in de horeca en hoe je jouw enthousiasme en passie kan inzetten om gasten een geweldige ervaring te geven. Je loopt stage in een klein team waar je samenwerkt met de eigenaar, restaurant manager en shiftleader. Wekelijks zijn we bezig met het proeven van nieuwe gerechten en bepalen we samen welke wijnen daar wel en niet goed bij aansluiten. Iedere zondag organiseren wij een sunday tasting waarvoor we allemaal de boeken in duiken om meer te leren over dat onderwerp en die wijnen. Je werkt mee op de vloer en leert alles over het runnen van de bar, de pas, een wijk en het placeren van gasten. Je bepaalt mee welke wijnen bij welke gerechten worden uitgekozen en leert zo alles over wijn en spijs. je helpt mee evenementen te organiseren en te communiceren met het team

Naar wie zijn wij op zoek?

je wilt niets liever dan gasten een mooie tijd verzorgen, Je hebt goed ontwikkelde sociale vaardigheden, je bent van nature positief, je hebt een bovengemiddelde interesse in wijn en je hebt oog voor detail.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden studenten een kans om in een klein gezellig team alles te leren over wijn. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om na de stage te blijven werken of door te groeien naar een passende functie.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

lees verder